انتخاب مانیتور مناسب گیمینگ

معرفی مانیتور مخصوص بازی های ویدئویی

مانیتور های گیمینگ دارای ویژگی ها و مشخصات گسترده ای هستند که آنها را برای استفاده در این زمینه اختصاصی می کند، برای مثال می توان به نوع پنل مانیتور، رزولوشن تصویر، رفرش ریت، زمان پاسخ دهی، نوع صفحه نمایش و مات یا براق بودن آن اشاره کرد.

برای داشتن بهترین بازدهی تصویری از یک سیستم کامپیوتری باید از نمایشگری با بهترین سازگاری استفاده کرد، این سازگاری در کنار بالانس بودن هزینه با کارایی مانیتور می تواند تجربه ای مناسب از کار با کامپیوتر را به کاربر ارائه کند.

برای کسب اطلاعاتی جامع در زمینه ی انتخاب مانیتور برای استفاده گیمینگ و اجرای بازی های ویدئویی تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

انواع پنل های مانیتور ( TN - IPS - VA )

نوع پنل مانیتور ها در سه گروه IPS ، TN و VA دسته بندی می شوند، که هر یک از این انواع دارای ویژگی هایی مخصوص به خود هستند که انها را برای استفاده در یک زمینه ی اختصاصی مجزا می کند.

بهترین نوع پنل برای استفاده ی گیمینگ و اجرای بازی های ویدئویی در کامپیوتر ها پنل های TN هستند، این نوع از پنل ها با وجود داشتن هزینه ی ارزان دارای بالاترین سرعت پاسخ دهی هستند به زبان ساده در هنگام پخش تصویر کمترین تاخیر در بین فریم ها مشاهده می شود، بهترین کارایی را در نمایشگر ها  هنگام اجرای بازی های کامپیوتری دارند.

اما باید با این نکته توجه داشت که پنل های TN در مقایسه با دو نوع دیگر دارای کیفیت و وضوح تصویر کمتری هستند.

رزولوشن تصویر - Resolution

رزولوشن یا تعداد پیکسل های تصویر در مانیتور ها از مضرب اعداد خاصی تشکیل می شوند، به این معنی که طول و عرض یک تصویر که از تعداد پیکسل های مشخصی تشکیل شده اند با مضرب یک عدد ثابت افزایش یا کاهی می یابند، نکته اینجاست که هر چه تعداد پیکسل های مانیتور یا به اصطلاح رزولوشن تصویر آن بالاتر باشد طبیعتا کیفیت تصویر نهایی نیز بیشتر خواهد بود.

برای استفاده های گیمینگ از یک مانیتور، حداقل کیفیت تصاویر قابل پخش در آن باید 1920 در 1080 یا همان کیفیت فول اچ دی (FULL HD) باشد، امروزه کیفیت بازی های ویدئویی گاهاً تا رزولوشن 4K را نیز پشتیبانی می کنند، اما اگر بخواهیم یک کیفیت مناسب با هزینه متناسب با آن داشته باشیم حداقل کیفیت باید فول اچ دی باشد.

رفرش ریت - Refresh Rate

رفرش ریت مانیتور در حقیقت نشان دهنده ی تعداد تصاویری است که یک نمایشگر در واحد یک ثانیه می تواند پشت سر هم نشان دهد، واحد اندازه گیری تعداد این تصاویر هرتز (Hz) می باشد.

بدیهی است هر چه رفرش ریت یک مانیتور بالاتر باشد، در بازی های ویدئویی که تحرکات کاراکتر و فضا به سرعت انجام می شود آن مانیتور کارایی بالاتری نیز خواهد داشت، رفرش ریت در حقیقت وابسته به سخت افزار داخلی یک نمایشگر یعنی نوع پنل آن است، پنل های TN در مقایسه به پنل های IPS و VA رفرش ریت بالاتری دارند.

به طور طبیعی هر چه میزان رفرش ریت بالاتر باشد لگ در تصویر کمتر بوده و کیفیت تصاویر متحرک نیز بالاتر خواهد بود.

زمان پاسخ دهی - Response Time

زمان پاسخ دهی مانیتور در حقیقت تایمی است که پیکسل های تشکیل دهنده ی نمایشگر نیاز دارند تا از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر حالت دهند، این زمان کوتاه اغلب با واحد میلی ثانیه اندازه گیری می شود، هر چه زمان پاسخ دهی یک مانیتور کوتاه تر باشد سرعت ساخت و پخش تصاویر در آن بالاتر خواهد بود و در نتیجه تصاویر متحرکی با لگ کمتر را به نمایش خواهد گذاشت.

نکته ی اساسی در مورد زمان پاسخ دهی این است که نباید این ویژگی را با رفرش ریت اشتباه گرفت، به طور کلی هر چه رفرش ریت بالاتر باشد آن مانیتور به تغییر تصاویر سریعتر واکنش نشان خواهد داد، اما در مورد زمان پاسخ دهی هر چه تایم کوتاه تر باشد عملکرد نمایشگر مناسب تر خواهد بود.

نوع صفحه نمایش LED - LCD

تفاوت LED و LCD در ساختار فیزیکی سازنده ی نمایشگر آنهاست، به این معنی که نمایشگر های LED برای ساخت تصویر از دیود های نوری و نمایشگر های LCD برای ساخت تصویر از لامپ هایی بسیار کوچک استفاده می کنند.

کیفیت تصاویر در نمایشگر های LED بسیار بهتر از نمایشگر های LCD است، این در حالی است که طول عمر مفید نمایشگر های LED نیز بیشتر از نوع LCD است اما باید این نکته را در نظر داشت که نمایشگر های LED به طور عمومی گران قیمت تر هستند، به طور کلی برای استفاده در زمینه ی اجرای بازی های کامپیوتری یا همان گیمینگ نمایشگر های LED و حتی OLED بیشتر از نوع LCD توصیه می شوند.

مانیتور

راهنمای خرید مانیتور برای کاربری های مختلف

قطعات داخلی

راهنمایی انتخاب انواع قطعات کیس کامپیوتر و لپتاپ

لوازم جانبی

راهنمای انتخاب لوازم جانبی مختلف برای کامپیوتر