ظرفیت مناسب حافظه SSD برای هر کاربری

SSD capacity

ظرفیت حافظه های SSD یکی از مهمترین ملاک ها در انتخاب حافظه ی مناسب برای ذخیره سازی اطلاعات در سیستم کامپیوتر است، حجم ذخیره سازی اطلاعات در حافظه ی اس اس دی به نوعی موثر در عملکرد نرم افزار ها به خصوص سیستم عامل تاثیر گذار است.

بررسی ظرفیت مناسب حافظه ی اس اس دی برای کاربری های مختلف

سیستم عامل ها در کامپیوتر و نیاز به حافظه SSD

سیستم عامل های کامپیوتری در طول زمان قدرتمند تر و سنگین تر شده اند در نتیجه برای فعالیت نیاز به فضای ذخیره سازی بیشتری برای اطلاعات خود خواهند داشت.

نمونه ی بارز پیشرفت تکنولوژی در تکامل نسل های متختلف ویندوز قابل مشاهده است، معروف ترین نسخه ی ویندوز که نسخه ی 7 به شمار می رو در سال 2009 عرضه شد، از آن زمان تا سال عرضه ی ویندوز 11 در سال 2021، این سیستم عامل بسیار کامل تر، پیچیده تر و البته پیشرفته تر شده است.

پیشرفت سری های مختلف ویندوز کامپیوتر

امروزه بیشترین استفاده در کامپیوتر و لپ تاپ ها از سیستم عامل های ویندوز 10 و 11 یا مک او اس 11 و نسخه های جدید تر هست، این سیستم عامل ها به حداقل 100 گیگابایت فضا برای اجرای کامل به همراه نرم افزار های ضروری نیاز دارند.

منظور از نرم افزار های ضروری، بخش هایی هستند که باید همزمان با روشن شدن سیستم و بالا آمدن سیستم عامل، شروع به فعالیت کنند همانند، تبدیل پخش کننده های صوتی، چینشگر تصویر، ساعت و مواردی از این دست.

فضای خالی حافظه SSD

استفاده از حافظه SSD در سیستم اقتصادی

به منظور کاهش هزینه ها در سیستم های اقتصادی، می توان برای محل ذخیره سازی و اجرای سیستم عامل (Windows – Mac OS) و نرم افزار ها از حافظه های SSD و برای ذخیره سازی سایر داده ها از هارد های اینترنال با ظرفیت بالاتر به منظور ذخیره سازی سایر اطلاعات سنگین استفاده کرد.

این استفاده ی همزمان از حافظه SSD و هارد، هم در کامپیوتر ها و هم در لپ تاپ ها قابل اجرا است، در لپ تاپ ها می توان به جای بخش درایو نوری از حافظه SSD یا هارد دوم استفاده کرد.

سیستم کامپیوتر اقتصادی - استفاده ی همزمان از حافظه SSD و هارد مکانیکال

الگوریتم افزایش ظرفیت حافظه های SSD

می دانیم که افزایش ظرفیت حافظه در ماژول های رم از قاعده ی خاصی پیروی می کند به این صورت که به طور تقریبی از ظرفیت 1 گیگابایت شروع شده و به ترتیب برای افزایش ظرفیت، دو برابر می شود.

ظرفیت حافظه در انواع مختلف حافظه SSD برخلاف حافظه های RAM از قاعده ی خاصی تبعیت نمی کنند و می توان حافظه ای با ظرفیت مورد نیاز تهیه کرد، اما باید حداقل ظرفیت توصیه شده از 120 گیگابایت به بالاتر باشد.

افزایش ظرفیت حافظه SSD و حافظه RAM

بررسی ظرفیت مناسب حافظه

استفاده از سیستم های کامپیوتری در زمینه های مختلفی انجام می پذیرد و برای هر کدام از این کاربری های مختلف به حداقل هایی از نظر سرعت و ظرفیت حافظه SSD برای ذخیره سازی نیاز است، این زمینه های استفاده ی مختلف از سیستم کامپیوتری در 10 گروه بندی زیر خلاصه می شوند:

کاربری عمومی  /  برنامه نویسی  /  نرم افزار های مهندی  /  طراحی گرافیکی  /  ساخت ویدئو  /  گیمینگ  /  انیمیشن سازی  /  طراحی سه بُعدی  /  رندرینگ  /  ماینینگ

زمینه های مختلف استفاده از سیستم کامپیوتر و لپ تاپ

اگر در سیستم کامپیوتر علاوه بر حافظه SSD از هارد اینترنال در کنار آن استفاده شود، می توان برای هر نوع کاربری خاص، محدوده ی حداقلی از ظرفیت  SSD را در نظر گرفت تا سرعت سیستم با کمترین هزینه افزایش چشمگیری یابد.

نکته ی بسیار مهم در استفاده از حافظه های  SSD این است، که این حافظه های ذخیره سازی در مقایسه با هارد های مکانیکال اینترنال و اکسترنال سرعت بسیار بیشتری دارند و استفاده ی همزمان از دو حافظه که یکی سرعت بالا و دیگری ظرفیت ذخیره سازی بالایی دارد باعث افزایش راندمان کاری کامپیوتر می شود.

استفاده از هارد و اس اس دی در لپتاپ و کامپیوتر

برای تعیین حدود ظرفیت مورد نیاز حافظه هایی SSD در بررسی های این پست، نوع سیستم عامل را ویندوز 10 یا مک او اس 11، نسخه نرم افزار های را ورژن 2021 و محدوده ظرفیت مورد نیاز حافظه را از 120 گیگابایت در نظر می گیریم و زمینه های بررسی شده برای کارایی های کامپیوتری در سیستم دسکتاپ و لپ تاپ کاربرد دارد، جدا از ظرفیت حافظه های SSD، ملاک های دیگر مانند نوع فاکتور، سرعت خواندن و نوشتن، نوع حافظه فلش SSD و ملاک های دیگری در مورد آنها وجود دارد.

ظرفیت حافظه ی ذخیره سازی اطلاعات در زمینه ی استفاده از نرم افزار ها و سیستم عامل های کامپیوتری

ظرفیت مناسب حافظه SSD / حافظه RAM / حافظه HDD برای کاربری ها مختلف

الف) کاربری عمومی

با توجه به مقدار نیاز سیستم عامل و نرم افزار ها، در محدوده ی ظرفیت 250 گیگابایت یا بیشتر از حافظه ی SSD، کاربری عمومی قرار می گیرد زیرا در این نوع استفاده از سیستم، باید ذخیره سازی ویندوز و فایل نرم افزار ها بر روی حافظه SSD انجام شود و سایر فایل ها بر روی هارد ذخیره شوند، همچنین ظرفیت حافظه رم مناسب برای این کاربری از 4 گیگابایت به بالاتر باید در نظر گرفته شود.

SSD capacity: 250 GB  /  HDD capacity: 1000 GB  /  RAM capacity: 4 GB

حافظه مورد نیاز برای ذخیره سازی اطلاعات در حافظه SSD برای کاربری عمومی

ب) برنامه نویسی / نرم افزار های مهندسی و حسابداری

برای کاربری هایی مانند برنامه نویسی که به سیستم بسیار قدرتمندی نیاز ندارد و یا استفاده از نرم افزار های مهندسی و حسابداری که بر پایه ی رندرینگ فعالیت نکنند، باید از حافظه SSD با ظرفیت حداقل 500 گیگابایت در کنار یک هارد اینترنال برای ذخیره سازی پروژه ها، اطلاعات و فایل ها استفاده شود، باید توجه داشت که ظرفیت مناسب حافظه رم برای این نوع کاربری باید حدود 8 گیگابایت و یا بیشتر از این مقدار باشد.

SSD capacity: 500 GB  /  HDD capacity: 1000 GB  /  RAM capacity: 8 GB

ظرفیت مناسب حافظه ذخیره سازی اطلاعات SSD و حافظه RAM و هارد

ج) طراحی گرافیکی / ادیت تصویر و تدوین ویدئو

در زمینه ی طراحی گرافیکی با نرم افزار هایی مانند ادوبی فتوشاپ و یا تدوین ویدئو با نرم افزاری مانند ادوبی پریمیر پرو و یا داوینچی در سطح سبک یا نیمه حرفه ای نیز، به حافظه ی SSD با ظرفیت حداقل 500 گیگابایت نیاز است، ظرفیت ماژول حافظه RAM مورد نیاز این نوع کاربری باید حدود 16 گیگابایت و یا بیشتر باشد.

SSD capacity: 500 GB  /  HDD capacity: 1000 GB  /  RAM capacity: 16 GB

ظرفیت حافظه SSD مناسب برای کاربری ادیت تصویر و تدیون ویدئو

د) اجرای بازی های ویدئویی و گیمینگ

در اجرای بازی های کامپیوتری علاوه بر پردازنده، کارت گرافیک، حافظه رم و حافظه SSD نیز در سرعت نصب و اجرای آنها تأثیر گذار استريال با توجه به نوع، سطح و سنگینی بازی های ویدئویی، حداقل ظرفیت حافظه باید 500 گیگابایت باشد، در ضمن ظرفیت حافظه رم برای اجرای بازی های کامپیوتری باید از 16 گیگابایت به بالاتر باشد.

SSD capacity: 500 GB  /  HDD capacity: 1000 GB  /  RAM capacity: 16 GB

ظرفیت حافظه SSD ظرفیت حافظه RAM برای گیمینگ

ه) انیمیشن سازی / طراحی سه بعدی / رندرینگ و ماینینگ

برای کاربری های نسبتاً سنگین تر مانند انیمیشن سازی، طراحی های سه بعدی، رندرینگ و ماینینگ به دلیل استفاده ی مستقیم و تغییر آنی اطلاعات موجود در حافظه، به ظرفیت حافظه SSD در حدود 1000 گیگابایت با همان یک ترابایت نیاز است، نکته ی قابل توجه در زمینه ی ظرفیت حافظه RAM این است که این نوع کاربری ها برای فعالیت به 32 گیگابایت حافظه رم نیاز دارند.

SSD capacity: 1000 GB  /  HDD capacity: 1000 GB  /  RAM capacity: 32 GB

ظرفیت حافظه SSD برای کاربری رندرینگ ماینینگ طراحی سه بعدی و انیمیشن سازی

استفاده همزمان از حافظه های SSD و HDD

نکته ی اساسی در نوع استفاده از حافظه SSD برای کاربری های مختلف در بررسی انجام شده در این پست این است که ظرفیت های بررسی شده برای کاربری های مختلف در صورت استفاده همزمان از حافظه SSD و حافظه HDD یا همان هارد برای ذخیره سازی اطلاعات است و یقیناً در استفاده فقط از یک حافظه SSD برای ذخیره ی اطلاعات، به ظرفیت بیشتری نیاز خواهد بود، علاوه بر این موضوع باید به نوع حافظه ی رم مورد استفاده در سیستم کامپیوتر یا لپ تاپ برای دریافت بهترین بازدهی پردازشی در سیستم نیز دقت نمود.

انواع حافظه ذخیره سازی اطلاعات

مقالات مرتبط

انتخاب بهترین حافظه ی اس اس دی

SSD

بهترین حافظه SSD برای هر نوع کاربری

اس اس دی

بررسی و معرفی برترین حافظه های اس اس دی برای استفاده در کاربری های مختلف
مشاهده
انتخاب بهترین حافظه ی اس اس دی

SSD

بهترین حافظه SSD برای هر نوع کاربری

اس اس دی

بررسی و معرفی برترین حافظه های اس اس دی برای استفاده در کاربری های مختلف
مشاهده

حافظه SSD

بررسی حافظه های اس اس دی مختلف از برند های متفاوت