ظرفیت مناسب هر کاربری در حافظه RAM

RAM capacity

ظرفیت حافظه ی رم برای کاربری های مختلف در محدوده ی خاصی قرار می گیرد، با توجه به میزان سنگین بودن پردازش اطلاعات باید ماژول هایی را انتخاب کرد که از نظر سرعت و ظرفیت باعث گلوگاه سخت افزاری و کندی عملکرد سیستم نشوند.

بررسی ظرفیت مناسب ماژول های حافظه رم برای انواع کاربری های مختلف

ارتباط پردازنده / حافظه رم / هارد / حافظه SSD

پردازنده (CPU) مرکز پردازش اطلاعات در سیستم های کامپیوتری است،عوامل محدود کننده ی سرعت پردازش در پردازنده شامل مورد زیر می شوند:

الف) نوع و سرعت حافظه     ب) سرعت و ظرفیت رم     ج) سری و نوع مادربرد

ظرفیت رم

ظرفیت ماژول های حافظه رم

در اغلب اوقات افزایش ظرفیت ماژول های حافظه ی RAM به صورت مضربی از عدد 2 می باشید برای مثال:

512 – 256 – 128 – 64 – 32 – 16 – 8 – 4 – 2 – 1

هر چه ظرفیت مجموعه ی ماژول های حافظه ی رم بیشتر باشد، پردازنده می تواند مقدار اطلاعات بیشتری را در رم ذخیره سازی کرده و با سرعت بیشتری به مقدار زیادی از داده ها دسترسی داشته باشد و نیاز نیست برای دسترسی به هر داده ای به هارد یا حافظه ی SSD مراجعه کند.

افزایش ظرفیت رم

بررسی انواع کاربری های کامپیوتری

برخی از نرم افزار های کامپیوتری مانند ادوبی افترافکت، به ظرفیت زیادی از حافظه ی رم برای فعالیت کامل نیاز دارند، به طور کلی برای محاسبه ی ظرفیت مناسب رم در سطوح مبتدی، میانه و حرفه ای مقدار خاصی از ظرفیت رم پیشنهاد می شود.

در صورتی که ظرفیتی از رم که در اختیار سیستم قرار دارد کمتر از مقدار مناسب باشدف در اغلب اوقات با هنگ کرد کلی کامپیوتر یا آن نرم افزار مواجه می شویم، باید در نظر داشت که گاهی مقداری از ظرفیت رم به منظور کمک به پردازش های گرافیکی، با بخش گرافیکی سیستم در اشتراک گذشاته می شود.

رم مناسب افترافکت

الف) ظرفیت حافظه رم مناسب برای کاربری مالتی مدیا

امروزه در اغلب سیستم های کامپیوتری حداقل از سیستم عامل های ویندوز 10 و یا Mac OS 10 استفاده می شود، برای شروع به کار سیستم عامل و استفاده از نرم افزار های ضروری از آنتی ویروس گرفته تا پخش کننده های تصویری و صوتی یا نرم افزار ای آفیس به ظرفیت مناسبی از حافظه ی رم نیاز است.

حداقل ظرفیت حافظه رم: 4GB 

ظرفیت پیشنهادی حافظه رم: 8GB

ظرفیت مناسب حافظه رم

ب) ظرفیت حافظه رم مناسب برای گیمینگ

مدت هاست که موتور های سازنده ی بازی بر سه عامل گرافیک، استفاده از هسته های پردازشی پردازنده و استفاده ی موثر از حافظه ی رم تکیه کرده اند، این روند باعث افزایش کیفیت بصری در بازی های ویدئویی و روان سازی محیط کاربری و اجرا شدن این بازی ها گشته و همچنین اجرا کردن بازی های ویدئویی به ظرفیت حافظه ی رم زیادی نیاز پیدا کرده است.

حداقل ظرفیت حافظه رم: 8GB 

ظرفیت پیشنهادی حافظه رم: 16GB – 32GB

ظرفیت حافظه رم

ج) ظرفیت حافظه رم مناسب برای طراحی های دو بُعدی

در استفاده از نرم افزار هایی که بر مبنای طراحی دو بعدی فعالیت می کنند، همانند فتوشاپ، اهمیت ظرفیت و سرعت رم نسبت به توانایی پردازشی کارت گرافیک بیشتر است.

طبیعتاً هر چه سطح استفاده از نرم افزار مورد نظر حرفه ای تر باشد، به ظرفیت رم بیشتری نیاز خواهد بود، و در صورت کمبود ظرفیت رم کرش های مداوم و هنگ کردن سیستم را شاهد خواهیم بود.

حداقل ظرفیت حافظه رم: 8GB 

ظرفیت پیشنهادی حافظه رم: 16GB

ظرفیت حافظه ی رم فتوشاپ

د) ظرفیت حافظه رم مناسب برای طراحی های سه بُعدی

برای استفاده از نرم افزار های سه بعدی مانند: اتوکد، 3D Max ، MAYA ، Cinema 4D، به مقدار ظرفیت حافظه ی رم زیادی نیاز است.

در مورد نرم افزار هایی مانند افترافکت که بیشتر بر پردازنده و رم متکی هستند، حتی احتمال اشغال حجم بسیاز زیادی از ظرفیت رم وجود دارد.

حداقل ظرفیت حافظه رم: 16GB 

ظرفیت پیشنهادی حافظه رم: 32GB

ظرفیت رم برای رندرینگ

نکاتی پیرامون ظرفیت حافظه رم

ظرفیت های اعلام شده برای کاربری های مختلف در این پست، مقدار پیشنهادی است تا سیستم کامپیوتر برنامه ها را با سرعت قابل قبولی اجرا کند، نه به این معنی که این نرم افزار ها با ظرفیت حافظه رم کمتر غیر قابل اجرا هستند.

نکته ی دوم این است که در سیستم های کامپیوتری معمولی یا نسبتاً ضعیف که بخش گرافیکی پر قدرتی وجود ندارد، سیستم عامل برای جبران خلأ سیستم گرافیکی از رم برای پردازش بخشی از اطلاعات گرافیکی کمک می گیرد، این فرآیند می تواند بازه ای حدود 1 تا 3 گیگابایت از ظرفیت رم را تحت کنترل خود قرار داده و عملا از دسترس خارج کند.

آخرین نکته در این مبحث، سرعت عملکرد ویندوز و باز شدن نرم افزار هاست، کامپیوتر برای شروع به کار، اجرا شدن و باز کردن نرم افزار ها بیشترین اتکا را به حافظه ی ذخیره سازی اصلی یعنی هارد یا حافظه ی SSD دارد، پس ارتقا یا تعویض ماژول های حافظه ی رم تاثیر چندانی در سرعت اجرا شدن نرم افزار ها و بالا آمدن سیستم عامل ندارد اما با این کار می توان توانایی اجرای نرم افزار ها یا استفاده ی همزمان از چند نرم افزار را ممکن ساخت.

ارتقا ظرفیت حافظه رم

برای ارتقا دادن بخش حافظه ی رم کامپیوتر یا لپ تاپ حتماً باید نوع، نسل و پشتیبانی فرکانسی و ظرفیتی از رم در مادربرد و پردازنده با ماژول های رم مطابقت داشته باشد، به این معنی که نمی توان هر نوع ماژول رم را بر روی مادربرد نصب و از آن استفاده نمود زیرا قابلیت نصب و ارتقاع ماژول های حافظه ی رم توسط مادربرد و پردازنده تأیین می شود.

مقالات مرتبط

ماژول رم

RAM

انتخاب بهترین رم برای هر نوع کاربری

حافظه رم

بررسی و معرفی برترین حافظه های رم برای استفاده در انواع کاربری های مختلف
مشاهده
ماژول رم

RAM

انتخاب بهترین رم برای هر نوع کاربری

حافظه رم

بررسی و معرفی برترین حافظه های رم برای استفاده در انواع کاربری های مختلف
مشاهده

حافظه رم

بررسی ماژول های حافظه رم مختلف از برند های متفاوت