گرافیک آنبرد یا مجتمع در پردازنده (CPU)

پردازنده ی کامپیوتر

Integrated Graphic Processors

گرافیک آنبرد یا مجتمع یکی از مهمترین بخش های پردازنده است که نقش اساسی در پردازش و تشکیل تصاویر حاصل از پردازش اطلاعات در سیست را انجام می دهد، این برخی در بخشی از پردازنده های وجود ندارند که باعث ایجاد تفاوتی اساسی با سایر پردازنده های کامپیوتر و لپتاپ شده است.

پردازشگر گرافیکی

بررسی عملکرد و ساختار گرافیک آنبرد یا مجتمع (پردازنده ی گرافیکی) در CPU

Checking the performance and structure of the onboard or integrated graphics (graphics processor) in the CPU

نقش پردازنده در کامپیوتر

پردازنده مرکز پردازش اطلاعات کامپیوتری است، CPU در ابتدا برای انجام هر یک از فرآیند های الکترونیکی کامپیوتر دستوری صاادر می کند و در نهایت پردازش تمامی فرامین نیز توسط این قطعه صورت می پذیرد.

این قطعه ارتباط دهنده ی الکترونیکی سایر قطعات سخت افزاری کامچیتر همانند حافظه رم، کارت گرافیک، هارد، حافظه ی SSD و … است، پس می توان گفت که تأثیر گذار ترین قطعه بر قدرت کامپیوتر پردازنده است، برای داشتن یک سیستم کامپیوتری قدرتمند باید تمامی قطعات سخت افزاری در یک رده ی قدرت باشند تا گلوگاه سخت افزاری و در نتیجه ی آن کاهش قدرت پردازشی سیستم شکل نگیرد.

پردازنده گرافیکی

نقش بخش گرافیکی در کامپیوتر

بخش گرافیکی در کامپیوتر، وظایف متعددی را بر عهده دارد ولی عمومی ترین وظیفه ی آن تبدیل اطلاعات پردازشی به تصویر قابل مشاهده و آماده سازی آن برای نمایش در مانیتور است، به همین دلیل کیفیت و سرعت پخش تصاویر حاصل از محیط کاربری سیستم عامل، گیم، ویدئو و … تا حد بسیار زیادی به نوع و قدرت پردازشی بخش گرافیکی کامپیوتر ارتباط دارد.

اگر در کامپیوتر بخش گرافیکی (گرافیک آنبرد یا کارت گرافیک) وجود نداشته باشد، تصویری بر روی مانیتور نمایش داده نمی شود.

عملکرد کارت گرافیک و گرافیک آنبرد

بخش گرافیکی در سیستم های قدیمی

در سیستم های کامپیوتری قدیمی بر خلاف کامپیوتر های امروزی، بخش پردازشگر گرافیکی بر روی مادربرد قرار داشت، در مدل های جدید تر به مرور کارت های گرافیک ایجاد شدند که به صورت یک ماژول جدا گانه بر روی مادربرد نصب می شوند.

فاصله ی بین پردازنده و بخش گرافیکی در مواردی باعث کند شدن سرعت تبادل اطلاعات و ارتباط بین این دو بخش و در نتیجه کاهش بازدهی کامپیوتر می شد.

کامپیوتر های قدیمی و بخش گرافیکی

ایجاد پردازشگر گرافیکی آنبرد

بخش گرافیک آنبرد یا همان گرافیک مجتمع در ابتدا برای افزایش سرعت پردازش اطلاعات تولید شدند، سرعت پردازشی بالاتر به دلیل نزدیکی و همخوانی بیتشر با پردازنده و قیمت کمتر به دلیل ساختار متفاوت با بخش های گرافیکی قدیمی، از مهمترین ویژگی های بخش گرافیکی مجتمع یا آنبرد است.

این بخش گرافیکی اغلب با نام پردازنده ی گرافیکی در قطعه ی CPU شناخته می شوند که می توان آن را در برخی پردازنده ها یافت، اما برخی پردازند ها از آن استفاده نمی کنند.

پردازنده ی گرافیکی در اینتل و ای ام دی

سیستم کامپیوتری دارای بخش گرافیکی

گرافیک آنبرد یا مجتمع در پردازنده :

Intergrated Graphics Processor ►  IGP

برای اسمبل سیستم کامپیوتری  بدون کارت گرافیک، باید از CPU دارای پردازنده ی گرافیکی استفاده کرد تا سیستم بتواند تصویر را در مانیتور نمایش دهد.

راه دیگر اسمبل سیتسم کامپیوتری، تهیه ی کارت گرافیک جداگانه به همراه CPU دارای یا فاقد پردازنده گرفیکی است، که بازدهی بالاتری را در پردازش اطلاعات ارائه خواهد داد.

پردازنده ی گرافیکی در سی پی یو

پیشرفت تکنولوژی در مادربرد و کارت گرافیک

در گذشته عوامل محدود کننده ی توان پردازشی سیستم در زمینه ی گرافیک کامپیوتر، تکنولوژی پایین مادربرد و کارت های گرافیک بوده است، با پیشرفت تکنولوژی سرعت پردازشی در گرافیک های آنبرد یا مجتمع که در داخل قطعه ی CPU قرار دارند و هم در کارت های گرافیک که به صورت جداگانه بر روی مادربرد وصل می شوند افزایش پیدا کرده است.

می داین که یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار در روان اجرا شدن نرم افزار ها و به خصوص بازی های کامپیوتری بخش گرافیکی است.

تکنولوژی مادربرد و کارت گرافیک

نصب کارت گرافیک در کامپیوتر

امکان نصب کارت گرافیک بر روی مادربردی که دارای CPU فاقد یا داری پردازنده ی گرافیکی آنبرد یا مجتمع وجود دارد، با پیشرفت تکنولوژی به مرور کمپانی های سازنده ی نرم افزار های سنگین و پیشرفته بخش های مبتنی بر کارت گرافیک یا پردازنده ی گرافیکی را افزایش می دهند.

برای استفاده هایی فراتر از کاربری عمومی و مالتی مدیا مانند برنامه نویسی، گیمینگ، طراحی و رندرینگ توصیه به استفاده از کارت گرافیک است زیار توان پردازشی بیشتری را در مقایسه با پردازنده ی گرافیکی داخلی در CPU ایجاد می کند.

نصب کارت گرافیک بر روی مادربرد

گرافیک آنبرد یا مجتمع در پردازنده های INTEL

گرافیک مجتمع در پردازنده های اینتل با نام intel HD و در پردازنده های AMD با نام RX Vega شناخته می شوند.

پردازنده های اینتل فاقد بخش گرافیکی آنبرد یا مجتمع:

F series – KF series – Xeon – X series – Extreme

اگر از این سری پردازنده های برای اسمبل یک سیستم کامپیوتری استفاده شود، الزاماً نیاز به نصب یک کارت گرافیک جداگانه بر روی مادربرد وجود دارد.

پردازنده ی گرافیکی در cpu های اینتل و ای ام دی

گرافیک آنبرد یا مجتمع در پردازنده های AMD (Ryzen)

در رابطه با پردازنده های کمپانی AMD که با نام رایزن شناخته می شوند، اغلب این پردازنده ها فاقد گرافیک آنبرد هستند، جز سری G که از وجود گرافیک آنبرد یا مجتمع در داخل ساختار CPU بهره می برد.

همیشه قبل از خرید یک پردازنده، به دقت به مشخصات سخت افزاری آن توجه نمایید زیار همواره قطعات سخت افزار جدید با تکنولوژی های به روز تری عرضه می شوند.

گرافیک آنبرد در پردازنده های ای ام دی رایزن

مقالات مرتبط

آیکون پردازنده

CPU

بهترین پردازنده در بازه های قیمتی متفاوت برای کاربری های مختلف

پردازنده

بررسی و معرفی برترین پردازنده های کامپیوتر و لپ تاپ برای استفاده در کاربری های مختلف
مشاهده
آیکون پردازنده

CPU

بهترین پردازنده در بازه های قیمتی متفاوت برای کاربری های مختلف

پردازنده

بررسی و معرفی برترین پردازنده های کامپیوتر و لپ تاپ برای استفاده در کاربری های مختلف
مشاهده

پردازنده

بررسی پردازنده های مختلف اینتل و ای ام دی intel & AMD