بررسی پردازنده های مناسب تدوین و ویرایش ویدئو

پردازنده - CPU

CPU for Video Editing

معرفی برترین پردازنده های کامپیوتری برای تدوین و ویرایش ویدئو

برای استفاده از سیستم کامپیوتر و لپ تاپ برای کاربری تدوین و ویرایش ویدئو باید از پردازنده ای با ویژگی های خاص به منظور دریافت بهترین بازدهی استفاده نمود.

برای آشنایی با این نوع CPU ها تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

سخت افزار و پردازنده ی مناسب برای تدوین و ویرایش ویدئو

CPU suitable for Video Editing

بررسی تاثیر معماری پردازنده

موثر ترین ملاک برای تایین توان پردازشی یک پردازنده (CPU) معماری آن است، معماری به نوعی نشان دهنده ی فناوری های استفاده شده در ساختار یک چیپ الکترونیکی است، به طور معمول با گذر زمان کمپانی های مختلف سازنده ی پردازنده های کامپیوتری از معمای های بهتر و جدید تری در ساختار آنها استفاده می کنند.

طبیعتاً هر چه معماری یک پردازنده جدید تر و پیشرفته تر باشد، توانایی آن پردازنده در پردازش اطلاعات نیز بیشتر خواهد بود، عموماً کمپانی های سازنده ی نرم افزار های طراحی هر ساله مشخصات سیستم هایی را برای اجرای بهتر این نرم افزار ها معرفی می کنند، این کمپانی ها با توجه به پردازنده های پایین رده، میان رده و پرچمدار موجود در بازار، برنامه های نرم افزار های خود را کد نویسی می کنند، از این رو هر چه معماری پردازنده ی مورد نظر امروزی تر باشد، کارایی مناسب تر و سریع تری خواهد داشت.

برای مثال معماری های نسل یک تا هشت اینتل به ترتیب زیر است :

A) Nehalem   B) Sandy bridge  C) Ivy Bridge   D) Haswell

E) Broadwell   F) Skylake   G) Kaby Lake   H) Kaby Lake R

تاثیر معماری پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی مبحث معماری پردازنده (تاثیرات – نوع – ویژگی ها) برای انتخاب CPU مناسب اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر فرکانس پردازنده

در اغلب اوقات فرکانس پردازنده، ملاک تعیین کننده ای برای قدرت پردازشی در قطعات الکترونیکی مشابه است، فرکانس به نوعی نشان دهنده ی تعداد مراحل پردازشی در قطعه ی الکترونیکی در یک واحد زمانی مشخص است، در این صورت در دو قطعه ی تقریباً یکسان، قطعه ای که فرکانس پردازشی بالاتری داشته باشد، قوی تر است.

در زمینه ی انتخاب پردازنده ی مناسب برای تدوین و ویرایش ویدئو باید بدانیم که فرکانس پردازشی هسته های CPU به سایر ملاک های مانند تعداد هسته ها، ترد ها و حتی گرافیک آنبرد برتری دارد.

پردازنده ای که برای کار با نسخه های جدید نرم افزار های تدوین فایل های ویدئویی انتخاب می شود باید حداقل محدوده ی فرکانس پردازشی بالاتر از 2 گیگاهرتز داشته باشد، البته این به معنای آن نیست که نمی توان با پردازنده ی ضعیف تر با این نرم افزار ها کار کرد بلکه هدف معرفی پردازنده ای برای کسب بهره وری بیشتر و سرعت مناسب در مقایسه با هزینه های اقتصادی است.

در صورت پایین تر بودن توان فرکانسی پردازنده شاهد لگ، هنگ کردن و کاهش سرعت عملکرد نرم افزار های مختلف خواهیم بود.

تاثیر فرکانس پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی فرکانس پردازنده (فرکانس مرجع – فرکانس توربو – فرکانس اورکلاک) اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر تعداد هسته های پردازنده

هسته های پردازنده به نوعی پردازشگر های کوچکی در ساختار اصلی CPU هستند که هر کدام چه به تنهایی و چه در مجموع وظیفه ی پردازش بخشی از اطلاعات را بر عهده دارند، طبیعتاً هر چه تعداد این هسته های پردازشی و قدرت آنها بیشتر باشد، در مجموع پردازنده توان پردازشی بیشتری خواهد داشت.

برای کاربری ویرایش ویدئو به طور کلی قدرت پردازشی هسته ها نسبت به تعداد هسته های پردازشی اهمیت بیشتری دارد، پس انتخاب پردازنده ای که تعداد هسته های قابل قبول، اما با توان پردازشی بالا داشته باشد نسبت به پردازنده ای با تعداد هسته های زیاد اما قدرت کم یا متوسط منطقی تر خواهد بود.

توان پردازشی هسته های CPU به معیار های بسیار متفاوتی وابسته است، برای مثال جدا از فرکانس پردازشی در هر هسته، نوع معماری پردازنده بر روی قدرت پردازشی هسته های پردازنده موثر هستند.

پردازنده های کامپیوتری از نظر تعداد هسته های پردازشی می توانند بسیار متفاوت باشند برای مثال این تعداد به طور معمول از 2 عدد تا 8 عدد در پردازنده های پایین رده و میان رده متغیر است.

تاثیر تعداد هسته های پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی هسته های پردازنده (عملکرد – تعداد – توان پردازشی) اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر تعداد ترد (رشته) های پردازنده

ترد یا رشته به نوعی نشان دهنده ی راه های ورودی اطلاعات به بخش های پردازشی داخل هسته های پردازنده است، طبیعتا هر چه تعداد این ترد ها بیشتر باشه مقدار اطلاعات بیشتری در واحد زمان وارد هسته ها شده و در مجموع در یک واحد زمانی مقدار اطلاعات بیشتری پردازش می شود.

برای فعال شدن تعداد ترد هایی بیشتر از حالت عادی که در آن به هر یک از هسته ها یک ترد تعلق می گیرد، حالت دیگری به نام هایپرتردینگ وجود دارد که طبق آن به هر هسته ی پردازنده دو ترد وارد می شود، در این صورت توان پردازشی پردازنده تا حدی افزایش می یابد (اغلب کمتر از 50 درصد)، اما این قابلیت لزوماً در تمامی پردازده ها وجود ندارد.

با وجود این که تعداد ترد های بیشتر تاثیر مستقیمی بر مقدار توان پردازشی هسته های پردازنده دارد، اما این تغییر توان به هیچ وجه با افزایش تعداد هسته های قابل مقایسه نیست، زیرا با فعالیت حالت هایپرتردینگ توان پردازشی هسته ها افزایش نمی یابد، فقط مقدار اطلاعات ورودی و خروجی به هر هسته افزایش پیدا می کند به همین دلیل به ترد گاهی هسته ی مجازی نیز گفته می شود.

تاثیر تعداد رشته های پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی ترد های پردازنده (عملکرد – تعداد – تاثیر پردازشی) اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر لیتوگرافی پردازنده

لیتوگرافی به زبان ساده نشان دهنده ی فاصله ی بین قطعات بسیار ریز سازنده ی پردازنده است، به طور کلی هر چه این فاصله کمتر باشد می توان تعداد قطعات بیشتری را در ساختار فیزیکی پردازنده قرار داد و در نتیجه توان پردازشی پردازنده در یک واحد افزایش می یابد، این فاصله با واحد نانومتر و با عنوان لیتوگرافی معرفی می شود.

واضح است که هر چه عدد لیتوگرافی در یک پردازنده کمتر باشد، در صورت یکسان بودن تمامی مشخصات دیگر با پردازنده ی دوم، پردازنده ی اول قوی تر خواهد بود، اما در مقایسه ی توان پردازشی پردازنده ها به منظور استفاده برای کاربری تدوین فایل های ویدئویی، ویژگی لیتوگرافی در مقایسه با سایر مشخصات از اهمیت کمتری برخوردار است.

دلیل کمتربودن اهمیت لیتوگرافی نسبت به سایر ویژگی های یک پردازنده، تاثیر کمتر آن بر توانایی پردازشی است، گرچه با افزایش نسل و پیشرفت تکنولوژی پردازنده های جدید تر با مشخصاتی بهتر نسبت به قبل عرضه می گردند اما کمتر بودن عدد لیتوگرافی در آنها لزوماً به معنی قدرتمند تر بودن آن پردازنده ها نسبت به پردازنده های نسل قبلی خود نیست، به طوری که یک پردازنده ی قدیمی می تواند از پردازنده ای با نسل جدید تر، قوی تر باشد.

تاثیر لیتوگرافی پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی لیتوگرافی (بررسی – مقایسه – تاثیر پردازشی) اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر گرافیک مجتمع (آنبرد) پردازنده

گرافیک مجتمع یا آنبرد به نوعی یه کارت گرافیک بسیار کوچک و ضعیف در داخل ساختار فیزیکی پردازنده است که وظیفه ی پردازش اطلاعات گرافیکی را بر عهده دارد، گرافیک مجتمع در ساختار بعضی از CPU ها وجود دارد و به طور کلی نیازی به استفاده از کارت گرافیک برای کار کردن با آن سیستم نیست اما در برخی از CPU ها این بخش وجود ندارد و برای استفاده از سیستم الزام به استفاده از کارت گرافیک است.

نرم افزار هایی که به منظور ویرایش ویدئو به کار گرفته می شوند در هنگام رندرینگ نیاز به پردازش اطلاعات گرافیکی گاهاً سنگینی دارند که اغلب با استفاده از گرافیک مجتمع پردازنده می توان با سرعت مناسبی این فرآیند را به انجام رساند، اما در صورت حرفه ای بودن پروژه و افکت های مورد استفاده، لزوم به اتفاده از کارت گرافیک جداگانه کاملا احساس می شود.

نرم افزار هایی که برای ویرایش و تدوین فایل های ویدئویی مورد استفاده قرار می گیرند گاهی اوقات پردازش اطلاعات گرافیکی خود را در کنار پردازش اطلاعات اصلی پردازشی توسط پردازنده صورت می دهند البته این اتفاق در صورتی رخ می دهد که بر روی مادربرد بخش گرافیکی دیگری برای پردازش اطلاعات گرافیکی وجود نداشته باشد.

تاثیر گرافیک مجتمع پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی گرافیک مجتمع یا آنبرد (بررسی – عملکرد – تاثیر پردازشی) اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر حافظه ی کش پردازنده

حافظه ی کش نوعی حافظه ی بسیار سریع اما کم ظرفیت است که در داخل ساختار فیزیکی پردازنده وجود دارد و اطلاعات مورد نیاز را به سرعت ذخیره سازی کرده و در اختیار پردازنده قرار می دهد، وجود این حافظه و بیشتر بودن ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات در آن به نوعی افزایش دهنده ی سرعت کلی پردازشی خواهد بود.

برای کاربری هایی همانند ویرایش فایل های ویدئویی در سیستم های کامپیوتری تمامی ویژگی های پردازنده دارای اهمیت هستند، اما مقدار و سرعت حافظه ی کش جزو ویژگی هایی است که در درجه های پایین اهمیت قرار می گیرند، به طور کلی هر چه سرعت حافظه ی کش و ظرفیت ذخیره سازی آن در سطوح مختلف بیشتر باشد بهتر است.

تاثیرات ویژگی های حفظه ی کش در مقایسه با مشخصاتی مانند فرکانس و تعداد هسته های پردازنده از اهمیت کمتری برخوردار است، در حقیقت بیشتر بودن توانایی حافظه ی کش در یک CPU زمانی خود را نشان می دهد که پردازنده در فرآیند پردازشی سنگین قرار گرفته و از حداکثر توان پردازشی آن استفاده شود، در این صورت تمامی امکانات پردازنده برای پردازش به کار گرفته می شود و کوچک ترین تفاوت ها نیز خود را نشان می دهند.

تاثیر سرعت و ظرفیت حافظه کش پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی حافظه ی کش (بررسی – عملکرد – تاثیر پردازشی) اینجا کلیک کنید.

بررسی تاثیر قابلیت اورکلاک پردازنده

اورکلاک فرآیندی است که طی آن محدوده ی فرکانس عملکرد پردازنده تا حدی بالاتر از فرکانس توربو افزایش می یابد، در اثر انجام اوکلاک، حرارت تولیدی پردازنده در این حالت تا حد قابل توجهی افزایش می یابد که باید توسط خنک کننده ی مناسب از سیستم کامپیوتری خارج شود، نکته ی اساسی در زمینه ی اورکلاکینگ این است که این قابلیت فقط در برخی از پردازنده ها وجود دارد مانند پردازنده های سری K اینتل که از این ویژگی پشتیبانی می کنند.

با فعال بودن حالت اورکلاک، کارایی سیستم کامپیوتری برای انجام فعالیت هایی مانند رندرینگ از فایل ویدئویی نهایی افزایش می یابد، این مقدار افزایش توان پردازشی برای کاربری ویرایش و تدوین ویدئو به صورت صرفه جویی در زمان رندرینگ خود را نشان می دهد، البته شایان ذکر است که با انجام فرآیند اورکلاک عمر مفید CPU کاهش می یابد.

در اثر فرآیند اورکلاکینگ پردازنده به حد بالاتری از توان پردازشی اطلاعات می رسد که البته این افزایش فشار پردازشی از قبل توسط کمپانی سازنده ی پردازنده مورد بررسی قرار گرافته است که توانایی اورکلاک را در آن سری از پردازنده های قرار داده است، اما به طور کلی هر چه از یک قطعه ی الکترونیکی و یا حتی مکانیکی استفاده ی بیشتر از حالت نرمال شود، توان کلی و یا عمر مفید آن کاهش پیدا می کند.

تاثیر اورکلاکینگ و قابلیت اورکلاک کردن پردازنده CPU بر قدرت پردازشی برای استفاده از نرم افزا های تدوین و ویرایش ویدئو

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی فرآیند اورکلاک (بررسی – عملکرد – تاثیر پردازشی) اینجا کلیک کنید.

معرفی تمام مدل پردازنده های مناسب ادیت و طراحی دو بعدی

آیکون پردازنده

CPU

بهترین پردازنده در قیمت های متفاوت برای کاربری های مختلف

پردازنده

بررسی و معرفی برترین پردازنده های کامپیوتر و لپ تاپ برای استفاده در کاربری های مختلف
مشاهده
آیکون پردازنده

CPU

بهترین پردازنده در بازه های قیمتی متفاوت برای کاربری های مختلف

پردازنده

بررسی و معرفی برترین پردازنده های کامپیوتر و لپ تاپ برای استفاده در کاربری های مختلف
مشاهده

پردازنده

بررسی پردازنده های مختلف اینتل - ای ام دی - اپل